Saturday, 31 March 2012

dimana adab anda??


Assalamualaikum & good afternoon!

Semalam saya pergi shopping mall kat ####. Saya suka sehelai baju tu. Cantik! Saya selak-selak baju tu sebab saya nak cari saiz saya *well, saya ni montel, susah cari saiz*. Saya tanya akak salesgirl tu.
“Akak, baju ni saiz 26 ada tak?”
“Huhh, weyh aku malas lah! Kau boleh tak cari sendiri?” jawab akak yang berbadan kurus dan pipi cengkung itu.
“*dalam hati* kau tak nak carikan sudah lah! Aku taulah badan kau tu macam cicak kena lenyek lori ! Tak payah lah tengking aku!” Saya menjeling tajam ke arahnya  lalu pergi bertanya Kepada salesgirl  yang lain.
“saiz 26? Besarnya! Takde. Saiz body awak takde kat sini.” Jawab salesgirl berbadan besar dan bergincu merah menyala. Tak matching langsung Dengan pakaian dia yang berwarna hijau terang dan berseluar biru muda.
*macam Ana Lu’lu lah!*
Wahh,, hebatnya jawapan dia.. padahal saya tengok baju warna putih kat sebelah ada yang sampai saiz 45! Apa makna dia baju saiz saya takde kat situ? Apa masalah dia? Saya taulah dia jeles tengok saya dapat pakai baju berfesyen tapi janganlah nak berkurang ajar! Saya terus berlalu pergi ke bahagian jam.
TIDAK LAMA KEMUDIAN…
Ada seorang wanita berumur dalam lingkungan 30-an, menjerit-jerit berdekatan tempat saya mencari baju tadi. Kakak tu membebel tak tentu arah.
“hei! Korang ni kenapa kurang ajar sangat?! Korang kalau kerja tak ikhlas korang boleh berhenti kerja lah! Kau ingat aku hadap sangat ke nak cakap Dengan kau?Aku tanya baik-baik, siap susun ayat lagi. Korang boleh tengking aku? Korang sedar tak nanti kalau korang dapat gaji, duit tu duit siapa? Duit customer yang korang tengking ni jugak! Apsal korang ni ### sangat hah?! Korang ni memang ###! ###!”
hui, banyaknye kakak ni mencarut.. *bermakna memang teruk sangat layanan salesgirl tu*
Jeng Jeng Jeng...
Datang seorang lelaki yang rendah, botak serta berkot hitam sedang cuba mententeramkan kakak tu.
“sabar puan, sabar.. boleh saya bantu puan?”
“Sudah! Saya dah tak ada nafsu lagi nak beli baju kat sini! Encik kalau ada lagi 10 orang pekerja macam ni, shopping mall encik boleh lingkup! Bangkrup! Lagi satu, saya bukan puan! Saya cik!”
Akak tu berjalan sambil mengomel…
Kepada salesgirl tu, tolonglah. Awak tu makan gaji. Janganlah kurang ajar. Saya setuju cakap kakak tu. Saya harap kalian boleh berubah menjadi lebih baik.
~
~
~
~
~
~
~
~
~
Korang,,,
Korang nak tau tak??
Sebenarnya,,,,,,,,

#entri di atas hanya rekaan. KORANG KENA TIPU!!! WARKAHKAHKAH!! Tapi saya tidak bermaksud hendak menghina salesgirl, Cuma sekadar hiburan dan mengambil pengajaran.. haha smile!!

Friday, 30 March 2012

TAKUTTT~~


Assalamualaikum para blogger,facebooker, twitter-er dan tumblr-er (-.-‘),,

Anda sihat??Bagus…
Hari ni saya nak cerita pengalaman saya. Pengalaman mistik ~
Sebelum itu, saya nak anda tutup lampu bilik anda. Kalau anda di restoran sekarang ni, suruh tauke restoran tu tutup lampu kedai..
Dah?
Kalau dah, ambil remote air cond dan turunkan suhu Kepada 18 darjah Celsius. Kalau bilik anda tak ada air cond, pergi online kat dalam ice box. Haha.. the story begins…
Minggu lepas, saya dalam perjalanan ke Melaka. Biasalah, perjalanan daripada Johor Bahru ke Melaka ambil masa yang lama. Tambahan pula saya  bertolak pada waktu petang, jadi sampai disana pada waktu malam. Sebelum sampai di Melaka, ada  sebuah jalan yang panjang dan tidak mempunyai lampu jalan. Di sebelah kiri dan kanan jalan itu ialah kawasan pokok kelapa sawit. *uuhh scary ..* sewaktu melalui jalan itu, saya *Dengan angkuhnya* melihat di celah-celah pokok kelapa sawit itu.
Tiba-tiba, saya ternampak…..
tidakkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Saya pun pengsan. Hampir 3 hari jugalah  saya demam. Huh.. ngerinya…
#yang ni betul tak tipu.
#gila ke nak tipu?
#bab hantu-hantu ni jangan tipu!
#bab relationship pun jangan sesekali tipu.
#peace!

Wednesday, 28 March 2012

hahahaha lawaknye~


Assalamualaikum  & selamat sejahtera,

Apa perasaan korang kalau dipermainkan?
Rupa-rupanya, **** cuma bergurau dengan Dila. Dia hanya meng-iyakan setiap soalan yang ditanyakan oleh Dila. Ema pula hanya pengawal peribadi Dila. Ema juga cuma meng-iyakan soalan yang ditanya Dila. (Tak tau story apa ni?? Klik situ ---> “Rumour has it”)
apsal  muke die macam muke aku?? -.-'
BoOoOoOoYeAaAhHh!!
Bro, nak tipu pon agak-agaklah, kalau tentang relationship ni, jangan buat main! Sepak kang baru tahu! Tapi kan, tak kesah pun .Dah memang nasib saya, selalu dipermainkan. Nak buat macam mana, kan?
Kepada ****,
tolonglah, awak jangan ingat saya tak tau perangai awak kat luar. Awak jangan nak menumpang kasih dengan #***# ye! Awak kata saya cemburu? Jealous? Tak ada maknanya!!  Awak tau tak, saya dah penat dengar orang gossip tentang awak? orang kata awak playboy, kaki perempuan, kaki skandal, penipu, macam-macam lagilah! (awak yang kene gossip, saya pulak yang sedih. Gila apa??)
Awak,
Saya tak nak awak jadi macam lelaki lain *tak mao tak mao*. Tabur number phone sana-sini, hang out dengan anak dara orang. Kalau pompuan tu kena langgar  ke, mati tengah jalan ke, siapa susah??AWAK JUGAK!! Awak tu cepat panik, kalau ada apa-apa, awak bukannya nak bertanggungjawab pun! (agaknya kan, kalau perempuan tu ajak ‘dating’/keluar, awak tak reti cakap ‘tak nak’ ke?) perangai tu cover sikit. Jangan jadi Binatt** bertopengkan manusia.
Saya tengok awak kat sekolah,
Awak seorang yang baik. Suka tolong orang. Jarang bercakap dengan kawan lelaki tapi selalu bercakap dengan kawan perempuan (no wonder lah banyak gossip panas! ). BANYAK TIDUR DALAM KELAS! ( patut lah turun kelas bang!). aktif dalam sukan *tapi takkanlah setiap hari rabu awak nak menyebok kat padang??*.Pendiam, tapi kalau awak rapat dengan seseorang tu, awak jadi peramah sangat~
Dah lah saya tak nak cakap banyak. Saya cuma berharap awak berubah * seribu harapan *. Jari-jari saya dah lebam sebab tulis entri ni tau! Kalau saya nak cakap semua ni dekat awak, awak tak nak dengar kan? Jadi saya tulis, awak baca! Ni saya beli khas untuk awak. Nak ? Amekkk ~

jam ni comel takk??
Oh ye. Jangan ingat saya tak tau awak suka pakai jam ni kan? Huhuh -.-’ BYE YOU ALL!