Thursday, 29 December 2011

HAK SEEKOR HAIWAN..

assalammualaikum yallz!
aku dapat komen yang entri-entri aku sebelum ni MENGGELIKAN,, so what? takkan lah aku nak buat entri "i love you,you love me, we are happy couple , when you boring at me , you left me alone, i feel i wanna kill you" ?? ini bukan tempat untuk bermadah cinta OKAYYZZ??!

berbalik kepada tajuk, aku nak cerita pasal hak seekor haiwan, tak kira lah anjing,ke,biawak ke,kucing ke, katak ke,, mereka semua ada hak masing - masing..

ini tanggungjawab kita sebagai manusia yang  lebih berotak daripada mereka,,
> memberi makan
>melindunginya dari ancaman
>melindunginya dari penyakit
>membersihkan mereka
>memberi tempat tinggal
>memberi rawatan
 dan...
jangan buat macam ni sekiranya korang masih mempunyai hati dan perasaan..


actually, pompuan cina ni ada  masalah mental, so,, korang paham - paham lah,, memang perangai orang gila macam ni.. tapi kalau terjumpa orang gila yang pakai high heels, korang ambik, then korang tukar dengan selipar,, mane tau dia pon ada maksud yang sama dengan pompuan kat atas ni,, XD
kalau korang bagi haiwan-haiwan nih makan,tempat tinggal, perlindungan, comform jadi macam my princess ni..


TAPI!!!!
kalau korang tak jaga haiwan korang, tak bagi macam ape yang aku bagi dekat my princess, haiwan korang akan jadi macam....
poor cat.. :3

aku tak nak taip lagi, nanti ade yang menangis.....
by the way, lemme introduce >>>> PAPA HERO!! ini blogspot papa hero "FIGHT ANIMAL CRUELTY" .PAPA HERO a.k.a encik  hairey ni, memang penyayang sangat dengan haiwan. korang patut contohi beliau.. peace!!  


Friday, 23 December 2011

SUP ****N!!! KORANG NAK TRY??


Assalamualaikumwarrahmatullahiwabarrakatuhh dan selamat sejahtera semua!! J

How are you today??

Kalau  sihat  alhamdullillah … tak sihat?? PADAN MUKE KORANG!!

Tak ade lah.. gurau je.. kalau tak sihat, makan lah ubat…

setiap penyakit ada ubatnye kecuali matiรง ha ingat nihh

Ok lha, aku tak nak buang mase korang,, ni aku nak  citer pasal sup. Sup?? Hahaha,, bukan sebarang sup taw,,, ini sup yang tidak boleh dimakan oleh umat islam, nanti dituduh makan darah daging sendiri pulak.. kenape aku cakap macam tu?? Sebab,,

1.       Sup ni hanya terdapat dekat China sahaja maa...

2.       Sup ni orang kat sane kate sedap. KAT  SANE  ye uollz! Kat sini tidakkk,,,

3.       Isi kandungan sup ni  tak haram, tapi berdosa klau umat islam makan, even kalau terdesak / kebuluran pun tak boleh makan!! Dahsyatnye!!! :p



Huh…. Dahsyatnyekk!! Teka lah apa isi kandungan sup tu,,,

-

-

-

-

-

Dah teke? Tak dapat? Bagi yg dah dpt teke tu, sile skrol laju-laju. Yg tak dapat, ni ingredientsnya:



·         Rempah ratus (susah sangat ambik je sup bunjut tu 5 ketul)

·         Air mawar (kalau boleh ambik yang ada tangkai dia skali, baru fresh maa kita punya sup..)

·         Air biasa (nak lagi sedap? Ambik air yang dekat sungai klang lama.. itu pun kalau jumpa lah..)

·         Bunga  kiambang (tak jumpe?? Gantikan dgan  bunga kertas kat luar rumah korang tu)

·         Taugeh  (7 gram)

·         Minyak  “olive” lima mangkuk (Kalau habis, ambik yang keluaran  “shahira” punye tu 2 mangkuk… tandas)

·         sabun buku (silapp!! Takde maknenye orang letak sabun dengan buku dalam sup..)

·         daun pudina (klau daun tu dah habis dijual, ambik DARLIE perisa pudina..)

·         garam (satu senduk)

·         gula (satu kontena)

·         AND THE HERO OF THE SOUP,,,,

-

-

-

-

JANIN BERUSIA 4 MINGGU!!!



Aku tak abes agy,, lepas tu, rebus macam biase. Tak payah rebus lama sangat macam daging, sebab orang kat sane kate daging janin sangat sangat sangat lembut, empuk, and juicy. Otak die, perghh!! Macam  sponge… bob! Tulang die, OMG!! Macam kotak gear (gear box)!!  Pastu letak lah decoration siket,, biar berselera siket..

Dah siap?? Kalau dah siap, cube compare kan dengan  air tangan tukang masak professional yang bakal masuk neraka nih…

siap tambah kicap lagi doe!

mmm sedap nye... hingga menjilat jari kaki!


kelar jangan tak kelar...

 Mesti korang nak tanye, kenape dorang nak makan sup janin? Terdesak sangat ke?? Aku nak bagi fakta siket~

·         Majoriti orang yang makan sup ni adalah… LELAKI!!

·         Sebab mereka makan  sup ni sebab… untuk menguatkan tenaga batin dan kononnye,Kalau makan sup ni, dorang akan dikira macho dan ketampanannye jelas  terserlah… iya kah?? Rasa nak muntah uollz!!

·         Sumber – sumber  janin = ibu muda dan ibu yang ter gugur kan anaknya. So biase lah, Kalau tak bakar, tanam. Kalau tak tanam, bagi restoran yang jual sup janin tu. Dapat jugak duit~  

·         GOOD NEWS! Sekarang restoran tu dah tak jual sup tu lagi. Dah bankrup  pongg… alhamdullillah..

Okay,, cukup lah sudah~~ Kalau korang bace lagi entri ni, aku takut korang yang try masak anak/ adik korang.. aku tak bertanggungjawab  Kalau muke korang masuk “HARIAN METRO” front page sebab cube masak anak/ adik korang~~ lalalala….

Bye-bye… (tepuk-tepuk -tampar)

# Kalau ade tersilap fakta, I’m sorry,,, L

MOTORSIKAL...BAGUS KE???


Hye uolls!!

Hari ni aku nak cite pasal motor…

Seperti sedia maklum, memang bulan Disember  dikenali sebagai musim sejuk di  Amerika dan musim hujan di Malaysia.  Dan tadi on the way to Melaka, hujan lebat gilekk!! Aku yang duduk dekat tepi tingkap pandang suasana luar yang indah (jeezz!)  so ,tengah-tengah hujan tu,  aku ternampak beberapa buah motorsikal beserta pemandunya (yelah,, Kalau takde pemandu, itu motosikal misteri bunian namanya)  kesian seyyh..  ada  2-3 motor kat situ, semua pakai t-shirt lengan pendek. Kesian dorang. Basah kuyup , seb baik dorang tu lelaki, Kalau pompuan,,, aku tak sanggup nak cite.  Dan nasib baik dorang punye helmet  full  cover. Kalau non cover, aku rase dah terpelanting dah mamat moto tu.  Agaknye lah, kenape dorang beli motor? Nape tak beli kereta? Even Gen-2  second hand pon lebih murah dari motor dorang yang bawak banyak kecelakaan tu. Aku dah  tnye pakcik Google, makcik Yahoo, kak long Myspace, bang ngah Skype, adik cu Twitter, nenek Facebook dgan atok Wordpress, dan aku dah dapat jawapan dari keluarga internet aku ni (perasan seyhh).  Sebab nye ialah:

·         Tak sangkut kat traffic jam

·         FREEDOM!!

·         Jimat minyak

·         Roadtax murah

·         Tak payah bayar tol (ni kak long Myspace yg bagi jawapan)

·         laju dan boleh buat gaya bebas

·         BOLEH MEREMPIT!!

·         Ruang yang terbuka, so Kalau bawak awek, tak boleh wat macam-macam, nanti kantoi lakk

·         Ntah mane aku tau, ko pikir la sendiri (ni abang ngah Skype yg bagi. . jahat seyhh!!)

Itu lah sebabnye… I think so laa. Ada kebaikan dan keburukan  motor nih.. nak tau??

Okay..

                                   KEBAIKAN
                                KEBURUKAN
TERHINDAR DARIPADA  TRAFFIC JAM
 PENYEBAB TRAFFIC JAM (EKSIDEN)
DIJAUHKAN DARI DOSA (MAKSIAT)
 MENAMBAH KAN DOSA ORANG YANG TENGOK (NANTI AKU TUNJUK GAMBAR )
LAJU
LAJU YANG MEMBAWA MAUT
JIMAT DUIT MINYAK
UNTUK KOS PENGURUSAN JENAZAH YANG BERTABURAN DI JALANAN. (IGNORE ME)
CEPAT, TANGKAS, SWINGG!
SENANG MEREMPIT.ADA KE MEREMPIT GUNA KERETA??













KORANG YG NAIK MOTOR,, JANGAN LA MARAH AKU.. AKU TAU ADE YG TIDAK BERKEMAMPUAN.. AKU CUME KESIAN KAT KORANG… SMILE  YAWW!

Ok that’s all for today,, bye! J

Sunday, 18 December 2011

MALAYSIA ZAMAN SEKARANG..

ASSALAMUALAIKUM W.B.T..


hari ini aku nak story pasal insan yang bergelar "PENGKID". Ni bukan sesi KUTUK - MENGUTUK macam isu yang lepas, tapi ini sesi mempelajari sebab-sebab mereka menjadi seorang 'pengkid'. Nak dijadikan cerita, mase aku berjalan-jalan dekat jusco, aku ternampak sekumpulan perempuan berpakaian lelaki. Tapi yelah,, zaman dah berubah,, dah tak pelik bagi aku.. Ramai yang pakai macam tu.. Semua rambut pendek, dan SSAANNGGAATT RANGGI!! Ada yang nampak macam lelaki betul, ade yang hensem, ade yang skema, yang hancuss pun ade!!

TAPI itu semua TOLAK TEPI.. Yang penting sekarang punca kenapa mereka jadi pengkid.. Aku buat sedikit kajian, wawancara, temubual,artwork,paperwork,network dan macam-macam lagi, akhirnya aku dapat puncanya.. tapi ini andaian lah.. mengikut logik akal.. let see..

  1. DIKELILINGI LELAKI (KAWAN)  ye lah,daripada darjah satu, yang nak berkawan semuanya lelaki, jadi terikut lah cara pakaian diorang, cerita pasal kereta,robot,motor,racing, bile dah tingkatan 2, cerite pasal awek, awek,awek dan awek,, itulah sebabnye...
  2. ADIK BERADIK sejak umur 6 tahun, asik dapat adik lelaki je. Tak cukup dengan abang, dapat adik lelaki. Adik beradik ada 9 orang, die sorang je perempuan. jadi terikutlah jejak langkah  abang dengan adik-adik..
  3. MINAT TERHADAP KECANTIKAN WANITA 3 tahun lepas ada ternampak sorang awek tu, lawa,,, pakai tudung, baju kurung,selipar. memang wanita melayu terakhir lah!! sejak dari tu, dah mula terpikat dengan die...
  4. DENDAM YANG MEMBARA Disebabkan lelaki lah, aku jadi begini! Hina! Jijik! Kotor dimata masyarakat!! apa salah aku?? mulai saat ini, aku dah taknak ade pape hubungan lagi dengan LELAKI!!

aku rasa inilah sebab-sebab diorang jadi pengkid. Wallahualam.


#bagi korang yag dah baca blog aku, renung-renungkan lah...

Friday, 9 December 2011

KEMPEN OPS BUANG BAYI (OBB) :')




HYE KORANGGzzz!!! :)

Bulan ni aku tgok kt paper,majalah dan internet, banyak kes buang bayi. ntah ape nak jadi dengan malaysia ni pon aku tak tau. dah ade KEWAJA, dah ade sangkar bayi, tapi still ade lagi kes buang bayi tu. ni cek nak habaq mai nih(cakap pineng uolls! :p), bukan setakat buang bayi, ade yg sanggup bunuh bayi tu. ape? tak jelas?? i'll repeat. ADE YG SANGGUP BUNUH BAYI TU. jelas? ok aku cakap banyak pon tak gune. korang tengok la nehh...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
                                                                                   
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-






tak serik-serik lagi nak ber ehem-ehem ngan pakwe korang??
hambek nehh!!!



hina sangat ke bayi-bayi di atas ni sampai diorang buang,campak,kelar,lemaskan dan diletakkan dalam tempat sampah macam ni??

APE??
TAKOTT?? GELI?? AWW??

jangan ckp camtu leh ak? aku sebenarnye nak letak gambar baby yg dilempar dari tingkat 5 tu, tapi aku takut korang pengsan dpn laptop lak.. so aku pilih yg bersesuaian.. NI CEQ NAK STOLY SKETT NAA??

korang tau tak? kat argentina tu, ade seorang buak pompuan. umur die 17 taon. sejak umur 13 tahun lagi die dah pandai ehem-ehem. then die mengandung. malangnye, anak dlm perut die tu gugur. bangun tido je dah berdarah katil die. setahun berlalu, pamella dah 14 taon. die ehem-ehem lagi  dengan jantan lain! and,, you know,, dapatlah anak,, mase si pamella ni mengandung, si jantan tu blah gitu aje.tapi pamella tetap jaga anak dlm perut die tu.9 bulan kemudian, lahirlah anak lelaki. then, mase umur die 15 taon, die buat anak lagi dgan jantan lain,,, pastu,, yelah,, as usual,, die mengandung.. dan as usual jugak, si jantan keparat tu blah.. pastu dapatlah anak pompuan.. tapi bukan sorang!! tapi tiga uolls!! dan pamella menjaga anak-anak die dgan penuh kasih sayang.. TAPI CITE NI BLOM ABES AGY!! mase umo pamella 16 taon, die ehem-ehem lagi, dgan jantan lain, dan dapat anak,dan jantan tu blah gitu je. dan yang amat menakjubkan,, pamella dapat kembar tiga lagi!!  dan die hidop penuh bahagia dgan anak-anaknya tanpa seorang suami pun di sisinya...

DERR,, ITU ARGENTINA,,, MALAYSIA???


>>>>>>>>>>>>> sori no komen <<<<<<<<<<<<<

betape teruknye sampai aku bleh terjumpe 'baju dalam' kat bus stop ampang!! ish3... mmg aku tak nak komen pon..

ok lah,, aku pon dah sakit hati tgk gambar2 ni sume. so bye!!~ lagipon aku bru lps gaduh dgan penghipokrit yg aku paling benci di mukabumi nihh!!!

ADIOS! ~KENANG DAKU DALAM DOAMU~ TAKNAK KENANG?? GET LOST FROM MY BLOG!! :')

Thursday, 1 December 2011

ASSALAMUALAIKUM W.B.T DAN SELAMAT SEJAHTERA U ALLZ!!
korang tau kan yang  sekarang ni trend orang pompuan bergambar style 'duckmouth' and 'wide eye'? so aku nak tunjukkan persamaan spontan siket... pade pendapat korang lah, siape yang LEBIH comel, cute, menarik dan natural?? aku vote yg belah kanan.. (^_^)
 
alaaa comelnyeee... :P


camne? aku tanye kawan-kawan girl aku, diorang cakap yang kanan lebih natural. yang kiri pun lebih jugak, LEBIH TERGEDIK-GEDIK!! MUAHAHHAHAHAHA...
itu lahh... knape la hazabb sangat muke amoi tu,,, memang la comel,, tapi terover gedixx sangat la...  ok lah itu sajewww... sori lah pendek sangat sebab aku dah penat tulis novel tadi... bubye,chaww! ! (merapu sajeww =,=' )